Underbara arbetskamrater!

Måste först säga att jag är lessen att jag inte bloggat på länge, har haft utbildning samt varit upptagen av annat, tyvärr. Men jag ska försöka bli bättre.

Varför jag valde den rubrik som jag gjorde är av den enkla anledningen att jag har en av världens gulligaste arbetskamrater. Tack J för att du verkligen förgyllde min dag idag! Hur guligt som helst! Bara tack vara det så kommer min dag att gå hur bra som helst :)

Så till det som denna blogg ska handla mer om egentligen, bandy.
Det blev som jag hoppades Sandviken, Edsbyn, VästeråsHammarby, Villa, Vetlanda, Motala och Broberg. Sen är nu Sandviken, Edsbyn och Västerås klara och vi väntar på imorgon då Hammarby - Villa ska avgöras. Jag kan inte låta bli att önska och hoppas på Villa i det fallet. Hehe!

De som får kvala från Allsvenskan är Haparanda, Örebro, Kalix, KungälvBoltic och Frillesås. Mot de från Elitserien som är Sirius och Gripen.
Där jag hoppas på Kalix, konstigt nog.

Bandyhelg

I helgen blir det förutom en hel del hemmafrujobb även en del bandy.

Hoppas att ni får det lika trevligt som jag ska ha det!

Äntligen

Äntligen har jag tagit tag i mitt liv. Ringde på gymmet idag och bokade tid för konsultation, eller egentligen bokade jag bara tid för att boka tid för konsultation :) Lovade att jag skulle börja i mars och eftersom att vi får nytt schema i början av mars så ringde jag till honom idag och lovade att jag skulle ringa igen så fort vi fått det nya shemat. Haha! Jag börjar lugnt. Men sen ska det bli stenhårt till bikinisäsongen, samt att jag borde sola lite för att inte vara vitare är bandyspelaren, och det är en bedrift :) Längtar faktiskt till att komma igång, kanske ska jag boka PT tid också, men bara kanske.

Sallad till lunch idag och sen utbildning.

Trevlig dag alla läsare!

Pissdag.

Ja hittills iallafall, jag har lika mycket att göra idag som igår men skillnaden är att idag ska jag hinna göra det innan 12:30. Puh! Och mitt i all stress så får jag ett mail från P som undrar om jag vill ta en fika strax, självklart vill jag det.
Gårdagens uppdrag blev inställt pga sjukdom och tur som jag har så kom mamma och mormor och hälsade på oss en snabbis. Kaffe och bakelser är alltid gott.

Kaos

När vi slog ihop avdelningarna på jobbet och skulle fördela ut arbetsuppgifterna jämt så har kaos har utbrutit. Det finns ingen logik, ingen struktur och ingen rationell lösning på något. Ska på utbildning imorgon och ett par dagar till denna vecka så efter det kanske det klarnar.

Helgens bandy gick bra. Men jag stannade hemma även denna gång för att utnyttja min alla-hjärtans-dags present. Tänkte kanske vara duktig hemmafru också, men de planerna la jag på is och la mig i badet istället. :)Denna vecka som gått har Bandyspelaren varit den som skött det mesta markarbetet och jag känner mig verkligen bortskämd och otroligt lat på samma gång, så denna vecka ska det bli ändring på det. Fast idag försvinner jag bort på uppdrag så idag blir det han som får laga mat iallafall. Men från och med imorgon så ska jag verklige försöka. Det är så konstigt, varför känner jag mig automatiskt som världen sämsta fru så fort jag sätter mig ner i soffan och tar det lugnt? Och varför tar inte de skuldkänslorna överhand och ser till att jag tar tag i saker och ting? Dålig självdiciplin? Ja, verkligen! Det är samma sak med träningen. Jag känner att jag vill och att jag borde, men när jag väl sätter igång så dröjer det inte många gånger innan jag har annat för mig av olika anledningar. Men nu har jag iallafall köpt mig en fin anteckningsbok där jag ska skriva upp allt jag äter och hur mycket jag tränar. Så nu ska jag verkligen ta tag i detta! Från och med idag egentligen, men träningen ska jag börja med i början av mars.
Redan nu ska jag ringa och boka gymtid/gymkort/konsluation.

Men lite bandy var jag på i helgen, vi gjorde en dagsutflykt till en stad några mil bort. Jag ensam hejade på det gästande laget och tyvärr förlorade de. Men lika glad var jag egentligen för det för då fick vi åka hem :)

Bandyspelaren har en lite rolig sak på gång, jag har lovat att inte avslöja något, men jag håller mina tummar iallafall. Jag har ioförsig också en lite rolig sak på gång, men inget som jag kan avslöja för er ännu. Blev inte riktigt som jag trodde att jag hade tänkt mig men lika spännande för det.

Så är veckan snart slut

Eller som mina kollegor säger när jag tycker att det äntligen är fredag "Snart är det måndag igen" :)

Hade en otroligt trevlig dag/kväll igår, middag med vänner medan Bandyspelaren var på bandy. Men sen när jag kom hem och skulle krypa ner i sängen så låg där ett jättefint paket med ännu finare innehåll :)
Jag har den absolut bästa mannen i världen. Är så otroligt förälskad, och blir bara mer och mer kär för varje dag som går. Han är mitt allt och kommer att vara så i


Måste tipsa er.

Ja, jag vet att det är dålig uppdatering hos mig på senaste tiden. Men jag har så enormt mycket att göra på jobbet och då blir tyvärr bloggen lidande. Men snart ska det bli andra bullar, internet hem är beställt/snart beställt. Bandyspelaren är den som får ha koll på det och han hinner knappt mellan alla träningar och allt jobb. Men jag lovar, snart ska det vara ordnat iallafall.
Dåligt med bandyprat har det varit också, men bandyspelaren har varit lite skadad och då är det inte lika roligt att följa allting lika mycket. Sist vann de iallafall, trots att min man satt på sidan om. Snart är det dags igen och vinner de nästkommande match och ett annat lag förlorar sin så kan det bli riktigt spännande för serieavslutningen.

Allahjärtansdag imorgon. Vad ska man hitta på då? Bandyspelaren har träning som vanligt och jag vill, trots att jag tycker att man ska uppvakta varandra varje dag och inte bara en dag om året, hitta på något extra. Tips mottages gärna!

Måste tipsa er om en sak också, alla ni som inte har läst "Värsta Pappan" av Ronny Olovsson, bara måste läsa den. Han skriver helt underbart om allt som kan tänkas hända med och omkring barn. Och tills ni köpt boken kan ni läsa lite här http://www.aftonbladet.se/foraldrar/ronnyolovsson/

Glömde berätta

Att valpens favoritleksak var en bandyboll, inte så tokigt med tanke på familjen hon hamnade i :)

Förresten

Grattis Frida till lilla Signe.
Söta Frida som brukar vara inne och läsa min blogg, och jag hennes, har nu fått en efterlängtad liten flicka.

Måste även passa på att säga Grattis till Bandyspelarens släkting som fått tillökning i familjen utav en liten pojke.

Det är babyboom på gång nu och fler kommer det att bli...


Vi har också pratat om det lite mer, men det är inte på gång riktigt ännu, men vi har iallafall med i planerandet ett ungefärligt tidsspann då vi ska börja försöka. Nu blir F nyfiken. :)

En dum utmaning

ta din mobil och slå upp i telefonboken:


Har du kysst nr 7?

A, nej jag gick i samma klass som henne på Gymnasiet men vi kysstes aldrig :)


Gillar du att vara med nr 19?
B, min faster, ja självklart gillar jag att vara med släkten.


Gillar du nr 25?
B P, Ja, jag gillar honom mycket, en av de trevligaste som finns faktiskt.


Är din nr 21 din bästis?
B, nej inte bästis men en mycket god vän, trots att vi inte ses så ofta längre


Är nr 14 en sötnos?
A-K, ja hon är en riktig sötnos.


Älskar du nr 16?
B, en av mammas närmaste väninnor. Gillar henne, men inte älskar.


Är nr 12 bäst?
A, nja det tycker jag inte. Men det tycker han nog själv :)


Min bror/syster är nr 29?
C, nej inte syster, men en nära vän.


Var du med nr 20 idag?
B J, nej det var längesen jag träffade henne faktiskt.


Nr 25 går/gick i samma klass som dig?
B P, igen. Nej vi gick inte i samma klass.


Nr 31 har likadan mobil dom dig?
CS, pappas vän, ja förmodligen så har han det, med tanke på att min är gammal som bara den.


Nr 34 är det din granne?
DS, nej det är han inte, men har nästan varit grannar en gång :)


Nr 40 och du har något gemensamt?
"Jobbet A&J", ja det kan man säga :)


Nr 43 gillar dig?
"Jobbet I&J", jo det tror jag :)


Nr 43 och du ska gifta dig?
Nä, verkligen inte :)


Nr 60 är den snyggaste i din kontakt?
EU, nä det kan jag inte påstå.


Sist är sämst?
Ö, nej inte alls.

Det här med listor är inte min grej men denna var lite rolig.



Måndag igen

Så var det dags för en ny vecka. Inget speciellt inplanerat ännu, men det blir nog.

I helgen så blev det inge bandy för min del, jag stannade hemma med en fyrbent liten baby. En 12 veckors valp som inte ville något hellre än att kramas, bitas och mysa i soffan. Igår när hon åkte hem så blev det väldigt tyst, tråkigt och ensamt. Jag tyckte hela tiden att hon fortfarande skulle ligga nedanför soffan och sova eller komma emot en om man gick någonstans. Det är konstigt var fort man vänjer sig egentligen. Så bara vi köper hus och har lite mer tid så blir det valpköp för oss också. Bandyspelaren  Vilket påminde mig om att nu ska jag surfa runt och kika på lite hus.

Stort Grattis till P som fyllde år igår.

Varför?

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/bandy/article1790996.ab

Detta var väl ändå ganska onödigt?

Fullt upp

Har haft fullt upp hela dagen och nu är det dags att gå hem.

Dålig uppdatering idag också.

Ja tyvärr så är jag dålig på att uppdatera, men jag skyller på att vi har mycket på jobbet just nu och att jag inte kan ta små mini-pauser när jag vill. Annars så är det en ganska så bra dag idag, ska på middag senare ikväll med lite bandyfolk.

Jo igår förresten så scrappade jag några LO's. En till H med hennes favoritstad, en med korumpor på och en till en kollega på hennes barnbarn, med bilder från då vi var på semester tillsammans. Kände mig otroligt kreativ och pysslig så det var riktigt roligt. Nu ser jag fram emot en fotoskrivare som jag har önskat mig när jag fyller år, så kan jag scrappa precis vilket foto jag vill, när som helst bara andan faller på. Vet inte om jag skvallrat att Bandyspelaren har köpt en bärbar dator med många roliga finesser på. Självklart blev det en ur serien med hans favorit märke. :)

Bandyspelaren var nog mindre glad över mitt scrappande då jag nästan glömt bort att laga mat tills han kom hem från bandyn. Men jag försvarar mig med att jag iallafall hade tinat kycklingen :)

Det sjukaste jag sett

http://www.marryourdaughter.com/index.php 

F, välkomna mig i klubben

Jag som alltid har varit glad och nöjd med jobbet, inte har det alltid varit det roligaste man kan göra men jag har ändå alltid trivts. Fram tills nu ska jag säga. Efter att ha tillbringat år med att jobba obekväma arbetstider, helger och kvällar så är jag otroligt nöjd med att äntligen hitta ett jobb med normala arbetstider. Men hur länge varar det? Inte länge till fick vi reda på nyss.

Kaos är ordet som beskriver det bäst.

Överkörd känner man sig, man får inte vara med och vara delaktig i några beslut och detta företag är inte rädd om sina anställda. Ett av de största företagen i världen också har man inte kommit längre än så här? Jag och mina kollegor är mycket besvikna. Måste erkänna att det är många med mig som nu sitter och kikar på nytt jobb.

Men ni som känner mig vet att jag ändå alltid försöker vara posetiv, så varför gräva ner sig? Gör det bästa av situationen trots att det känns hopplöst ibland. Jag ska kämpa på, men tro inte att jag håller tyst när det kommer till löneförhandlingen. Jag gör mer jobb, jag ställer alltid upp om det behövs extrapersonal, jag har kompetensutvecklat mig om och om igen. Nu ska det banne mig synas på lönebeskedet!

Dålig uppdatering

Ja, idag är det dålig uppdatering från min sida tyvärr.

Igår var jag och Bandyspelaren och gosade med baby igen. Bakade chokladbollar och målade med fin färg på tavlor. Så nu finns en otroligt fin tavla med hand och fotavtryck hemma på skrivbordet, ska nog piffa till den lite idag kanske. Har ett annat projekt på gång också, ett så kallat pysselprojekt,


Mission

Så lite uppdatering i mitt och P's date mission för vår väninna F. Jag har pratat lite med en av singlarna här på jobbet, vet inte om han vågade sig på en blinddate, men vågar han så har vi första kandidaten där. Måste gå och informera P om det här nu :)

Trevlig helg.

En otroligt trevlig söndag hade vi, lagade god mat tillsammans med ett annat Bandypar. Spelade sällskapsspel, både på Playstation och vanligt. Våra män förlorade mot oss i "Med andra ord"  :) och Buzz turneringen vann jag. Bandyspelaren vann en turnering i EyeToy, desto sämre gick det i bandyn vi tittade på som jag skrev i förra inlägget, men det var ändå inte det huvudsakliga kändes det som.
Det känns riktigt roligt att ha hittat ett par som både jag och min man trivs jättebra tillsammans med, där vi kan umgås och ha roligt, och alla har lika roligt. Annars har det ofta varit så att antingen umgås vi med mina vänner eller med hans vänner.
På onsdag träfffas vi igen och till helgen kanske vi följer med på bortamatch. Vi bandyfruar alltså.

Sitter här på jobbet och diskuterar mäns oförmåga att lägga märke till saker och kom du på att jag måste berätta för er om vad min man sa när jag hade städat bort julsakerna och bytt gardiner efter jul. "Titta" sa jag, "Vadå, har du gjort något med håret?" fick jag till svar. Typiskt män skulle de allra flesta kvinnor säga, men inte jag... För det är egentligen så långt ifrån min man som man kan komma, han är den av oss som kommer ihåg födelsedagar, andra speciella dagar och har koll på allt. I vanliga fall så ser han minsta lilla förändring som jag gjort, tillochmed ibland när jag målat naglarna. Så jag har blivi "blessed" med en av de få män som är så, iallafall om jag ska tro mina kvinnliga medmänniskor.

5 rätt

Det blev alltså X X X 2 1 1 X 1 2 1 2

Inte många rätt alltså :)

Silver till Sverige igår duktigt gjort av dem, fast vi hade våra förhoppningar på lite mer då de lyckades vända förra matchen mot Ryssland. Men denna var inte lika spännande, trots samma resultat i halvtid, Ryssland var bättre helt enkelt.

Alla kvalmatcher till Svenskacupen är färdigspelade också.
SSK Sundsvall Bandy - Kalix Bandy (gäller även som seriematch) 5-18
Örebro SK - Sandvikens AIK 3-7
Finspångs AIK - IFK Motala 4-5
Ale-Surte BK - IFK Kungälv 3-6
UNIK Bandy - Hammarby IF 4-11
Skutskärs IF - Edsbyns IF 3-11
Gustavsbergs IF - IK Sirius 1-10
Katrineholm Bandy - Västerås SK 3-13
Västanfors IF - TB Västerås 5-7
Ljusdals BK - Bollnäs GoIF 8-5
Söderfors GoIF - Broberg/Söderhamn IF 3-8
GAIS Bandy - Gripen Trollhättan BK 2-6
Frillesås BK - Villa Lidköping BK 3-8
Nässjö IF - IFK Vänersborg 1-8
BS BolticGöta - Falu BS 3-4
Tjust Bandy - Vetlanda BK 2-17

En enda 1:a.

Söndagens VM Final

Där Sverige självklart spelar :) Kommer att sändas på TV4 kl 15:00.

Semifinalen mot Kazakstan spelas på TV4 Sport imorgon 17:00.

Funderar på att bjuda hem ett annat Bandypar på middag eller något då finalen spelas, vilket påminde mig om att jag måste ringa och se ifall att den Bandyfrun är ledig då eller om hon jobbar.

Allsvenskans matcher i helgen är:

 Ale-Surte BK -Lidköpings AIK
 Frillesås BK-Målilla GoIF Bandy
 Jönköping Bandy IF-Tjust BF
 Otterbäckens BK-GAIS Bandyklubb
 BK Derby BK-Djurgårdens IF/BF
 Gustavsbergs IF/BK -Slottsbrons IF
 Västanfors IF/BK-Örebro SK/BK
 Köpings IS Bandy-Finspångs AIK
 Helenelunds IK-Uppsala BoIS
 UNIK BK-Karlsborgs BK
 Ljusdals BK-Söderfors GoIF


Jag tippar 1 1 X 2 1 1 2 2 1 1 1

Trevlig helg på er!


Vill mycket.

Blev en mycket lugn dag igår. Och inge PS2 spelande, vi fastnade framför TVn med grillad kyckling och potatissallad. Jättegott!

Håller på att fundera på hur vi kan göra om hemma också. F inspirerar mig till att också vilja ta tag i saker, och eftersom att det nu är ganska så säkert att vi stannar i ytterligare 1 år så känns det som att man kanske skulle kämpa lite för att få det snyggt omkring sig. Inte direkt måla om (fast jag skulle vilja göra det i sovrummet) men kanske fixa till lite annat. Skulle så gärna vilja ha precis de möbler och den inredninge som jag vill och att verkligen allting passade in, men eftersom att vi planerar att flytta en ganska så lång bit sen, så känns det lite onödigt att dra på sig massa möbler mm. Det är jättesvårt att göra en lämplig avvägning för vad som verkligen behövs och vad vi vill ha. Egentligen så tycker jag kanske att det är bäst att vara nöjd som vi har det nu, för jag trivs med allt utom sovrummet och bokhyllan egentligen. Och ny bokhylla är jobbigt att packa ned och flytta med sig, så det blir nog ingen sån. Ska iallafall starta med en storstädning ikväll och sen får vi se.

Visst låter det som rolig fredagssysselsättning? :)
Bandyspelaren är borta hela kvällen/halva natten så vad ska jag annars roa mig med? Snälla rädda mig någon...

RSS 2.0